Martin Nilsson 19791231-20231114

Martin Nilsson 19791231-20231114

Ni är säkert många som tror att jag skulle känna någon form av glädje när jag fick reda på att Martin Nilsson har hittats död. Jag vet väldigt lite om detta då verkligen ingen i detta samhället verkar bry sig. Inte ens en liten notis. Jag har dock lyckats få tag i namen på Martin Nilssons förundersökningsledare och där igenom fått information om att det då finns en förundersökning gällande mord som man i stort sett alltid gör när någon hittas död. Men här är det då igen ännu en bekräftelse. Vilka är de svaga i det här samhället? Vilka är de som helt lever utan skydd? Vad heter de? Hur ser de ut? Jag kan berätta för er att de heter Nilsson, Svensson, Johansson, Karlsson och är oftast män. Jag har tidigare skrivit just om detta men jag blir lika besviken varje gång. Är du en man född i Sverige, du har kanske ett par prickar i ditt brottsregister, du är vit, dina föräldrar är från arbetarklassen kanske missbrukare så kan du bli mördad på öppen gata. Det kommer inte finna någon snyft historia i Aftonbladet, Expressen. Det kommer inte bli något uppdraggranskning. Du kanske kan få någon statistik pinne någonstans. Jag hoppas att Martin har någon som bryr sig om honom. Att han kan få en fin gravsten, en fin minnesplats, att någon saknar honom. Jag hoppas att Tobias tog emot honom att de är tillsammans.

Det lilla jag vet om Martin Nilsson

Jag vet att Martin Nilsson var den sista i livet som träffade min lillebror Tobias. Det jag fått berättat av Martin (som blivit påverkad av andra att säga) är att Tobias fick tabletter av honom. Att de bråkade innan Martin lämnade Tobias ensam i lägenheten. Där Tobias sedan hittas död. Det Martin berättade för mig var så klart inte hans egna ord. Jag har läst lite i Tobias telefon och det verkar ändå som Martin var en bra vän till Tobias. Jag tror att de hade en bra vänskap. Jag är övertygad om att Tobias hade försökt rädda Martin om han kunde. Jag är inte glad över att Martin inte finns med oss längre jag är ledsen. Jag tycker att det är så sorgligt ledsamt och jag har alltid vetat att Martin är ännu ett offer i detta. Om någon av Martins anhöriga läser detta så vill jag verkligen beklaga sorgen. Martin var värd så mycket mer precis som många andra där man aldrig kommer få någon upprättelse. Det kommer inte ens finnas en förundersökning, ingen kommer lägga mer än kanske någon timma på detta. Det ligger nu en hög på någon handläggares skrivbord (nej polismyndigheten är knappt digitaliserad). Den ligger där i väntan på att rättsläkaren ska skriva att han dog av fallet. Men ingen verkligen ingen kommmer ens försöka att ta reda på om han var ensam på berget. Det kommer inte tankas ner någon information från hans telefon. Man kommer inte kolla vilka som var i området för det är ingen som bryr sig. Man kommer inte hålla några förhör. Ingen kommer anhållas. Martin Nilsson är ännu ett av Minoritetsveriges offer som ingen verkligen ingen bryr sig om. Jag vill ändå skriva här att jag bryr mig. Jag är ledsen. Jag tycker att det är orättvist. Martin förtjänade inte det här.

If it looks like a dog, walks like a dog and barks like a dog, then it’s a dog.

Sen för att tillägga något, Martin lämnade Tobias i en lägenhet där han sedan ramlade ut från fönstret. kröp ut medvetslös (enligt polisen). När jag såg Tobias på rättsmedicinalverket så berättade rättsläkaren på plats att just fall är det svåraste att utreda. Det är även en gangstermetod som används just för att det är så svårt att bevisa om personen gjort det själv eller om personen fått hjälp. Man kan se vad personen dör av men de kan inte bevisa vem/om personen fått hjälp. Jag ser en koppling mellan Martin och Tobias men kommer Polisen göra det? Nej jag tror inte det för de kommer inte ens kolla. Så nu väntar Polismyndigheten på att rapporten kommer så de kan avsluta det. Frågan är bara firar man? Tycker man att man har gjort ett bra jobb när man får stänga ännu en förundersökning gällande mord? Finns det några eldstjälar kvar i Polismyndigheten eller har vi tagit död på dem? Eller är det så enkelt att de bara finns på film? Jag vill inte tror det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *