Archive : juli

Förundersökningens sista sida

Förundersökningens sista sida.

Eftersom Polismyndigheten vägrat att lämna ut förhör m.m från den troligtivs väldigt bristfälliga förundersökningen gällande mordet på min lillebror Tobias Johansson så har jag som ni tidigare kunnat läsa här mer eller mindre själv gjort en sådan. Så här tänker jag att jag ska skriva vad som hände min lillebror Tobias Johansson och varför detta hände just honom. Vad var det som ledde till att han fick fly mitt i natten från Icuro sjövik. Vem var det som ville döda honom? Varför ville någon döda honom? Varför gick det inte få tag i hans ”bror” Henrik dagen efter? Varför lämnade Martin honom ensam i lägenheten om Tobias mådde så dåligt som Martin påstod?

Martin

Martin är avliden och jag kan inte skriva något ont om Martin för jag är säker på att om han hade kunnat så hade han hjälpt Tobias. Martin hittades död lite mer än ca ett och ett halvt år efter att Tobias blivit mördad. Jag kan inte säga något om hur men vad jag hört av andra nedanför ett berg så han hade precis som Tobias då hoppat. Jag kan bara säga att det är sjukt konstigt att båda dör på ungefär samma sätt och när vi träffade rättsläkaren i Göteborg så kallade han detta för ”gangstermetod” just för att den är svårast att utreda. Jag tycker synd om Martin och hans anhöriga de får precis som Tobias anhöriga aldrig något svar på vad som egentligen hände.

Henrik

Henrik försvann dagen efter Tobias hade hittats död till Tunisien där han bilade dit. Han gjorde sig oanträffbar för oss. Han bytte telefonnummer som han senare bytte tillbaka, han skapade en ny mail bara för mig m.m. Han anmälde mig för olaga hot/ofredande där Uddevalla/Trollhättan Polisen inte själva ringde mig utan ca 6 månader efter själva anmälan så ringde det en stackas Poliskvinna från Tranås. Poliskvinnan som ringde mig 6månader efter anmälan bad om ursäkt när hon ringde och förstod egentligen inte vad jag hade gjort för fel eller på vilket sätt som jag ofredat/hotat Henrik. När jag pratade med Polisman Anders så behövde jag bara säga Henrik vid förnamn och han visste precis vem jag menade. Henrik är nu försvunnen och jag kan bara gissa mig till varför eller hur han blivit raderad från digitala spår men det är inte lätt att bli raderad i dagens samhälle utan hjälp från någon myndighet. Ni får helt enkelt lista ut det själva men med facit i hand så kanske jag var hård mot Henrik då han ändå verkar ha arbetat på rätt sida av lagen. Jag kan dock aldrig förlåta Henrik för att han inte vågade ringa oss riktiga bröder så vi hade kunnat hämta Tobias. Jag är övertygad om att Henrik anser att han gjorde vad han var tvungen att göra för att skydda sin familj. Det Henrik och alla andra som kallar sig för ”bror/brorsan” inte fattar är att en bror är familj.

Sammanfattning

Jag har inte under de här åren sedan Tobias blev mördad fattat varför Polismyndighetens bemötande är på detta sättet här är några exempel. I Tobias telefon så finns meddelande där han skriver att han får fly för sitt liv från Icuro Sjövik någon gång efter midnatt. När vi dagen efter att Tobias har hittats död åker dit för att få något svar så har inte Polisen varit där trots att de har tagit del av det sms där han skriver att han flyr för sitt liv. Polismyndigheten har inte ens varit på hemmet, inte gjort några förhör med de som arbetade där när Tobias flydde, de har inte ens gjort det som åligger dem att göra vid en förundersökning gällande mord. När vi bad om att få träffa förundersökningsledaren Anders dagen efter att Tobias hittats död så säger han att han inte ser någon mening med detta. När jag ringer honom på lördagen på hans tjänstetelefon så får jag en utskällning då hans telefon endas får användas vid nöd på helgen. Ja jag tvivlar på att den är kopplad till 112 eller att Anders är en utryckande Polis. När jag frågar var Henrik är så säger han utan direkt utan att tveka det kan inte vara vara Henrik för han är i Tunisien. Jag behöver alltså inte ens säga hans efternamn vilket är konstigt och tyder på att det känner varandra. Polismyndigheten har från dag 1 gjort allt för att vi ska tro att Tobias gjorde det mot sig själv. När jag dessutom begärt att få ta del av samtliga handlingar från målet så har de plockat bort alla förhör vilket för mig är helt konstigt då de borde vara allmänna handlingar . Jag har överklagat detta ända till Högsta förvaltningsdomstolen och de går på Polismyndighetenes linje vilket bara där gör att man blir konfunderad. Min första tanke var att Polisman Anders var korrupt men nu men nu med facit i hand så blir min slutsats att Henrik var den som samarbetade med Polismyndigheten. Jag hade önskat att Polismyndighetens bemötande hade varit bättre och att de inte försökt dumförklara mig. Att de inte hade Skrattat ”ha ha ha han hade en hel jävla coctail i sig” när de berättade vad dödsorsaken var. Det skrattet kommer följa med mig hela mitt liv och det har jag att tacka förundersökningsledaren Fredrik Brax för.

Avslutningsvis

Tobias har troligtvis berättat något för Henrik som han i sin tur fört vidare till Polismyndigheten vilket lett till att Tobias blir mördad. Vilka som var i lägenheten som ”hjälpte” Tobias ut genom fönstret när han var kraftigt drogad (en hel jävla coctail) det kommer vi aldrig få veta. Jag är dock säker på att de som var där kommer få sina straff om inte i detta livet så i livet efter detta.